Groot Hertoginne Instituut

Wat zijn HA fillers?

Als u op zoek bent naar een rimpelbehandeling met Juvederm, Belotero, Teosyal of andere fillers door een erkend KNMG-cosmetisch arts in Den Haag, dan bent u bij ons op het juiste adres.

De fillers op basis van hyaluronzuur (HA) zijn gels die bestaan uit gestabiliseerd hyaluronzuur dat van nature voorkomt ook in de cellen van de huid. De HA-fillers worden gebruikt om rimpels fysiek op te vullen. Ze worden geïnjecteerd in of onder het huidoppervlak om rimpels glad te maken en volume en contour toe te voegen. Resultaten kunnen duren tussen 6 maanden tot 1,5 jaar, afhankelijk van wat voor soort fillers wordt gebruikt.

Het dragen van een masker in de nasleep van COVID-19 brengt nieuwe uitdagingen voor ons vermogen om te communiceren en emoties waar te nemen door middel van volledige gezichtsuitdrukking, onze meest effectieve en universeel gedeelde vorm van communicatie. Een behandeling met Botox kan een positieve oplossing bieden om de negatieve emoties te verminderen en het welzijn te bevorderen van de maskerdrager en iedereen die met die persoon in contact komt.

COVID-19 en de daaruit voortvloeiende lockdown hebben geleid tot een nieuw digitaal tijdperk waarin regelmatig vergaderingen worden gepland op online platforms zoals Zoom of Microsoft Teams. Neologismen zoals “zoommoeheid” zijn in de dagelijkse woordenschat gekomen en beschrijven het langdurige gebruik van computerschermen. Dit heeft geresulteerd in verhoogde frons- en orbicularis oculi spieractiviteit, waardoor de fronsrimpels en de kraaienpootjes verergeren.