Groot Hertoginne Instituut

Wat is Botox?

Als u op zoek bent naar een professionele rimpelbehandeling met Botox door een erkend KNMG-cosmetisch arts in Den Haag, dan bent u bij ons op het juiste adres.

Botox of botulinetoxine A is de handelsnaam van een medicijn (Botox®, Allergan) dat de signaaloverdracht van zenuwvezels naar spieren tijdelijk onderbreekt. Botulinetoxine A is ook onder diverse andere merknamen op de markt zoals Bocouture, Azzalure, Xeomin, Vistabel en Dysport.

Botox is de meest populaire niet-chirurgische cosmetische behandeling, met meer dan 6.000.000 behandelingen die elk jaar worden toegediend.

Botox wordt gebruikt om fijne lijntjes en rimpels te verminderen door de onderliggende spieren te ontspannen. Artsen gebruiken ook Botox voor de behandeling van overmatig zweten, migraine, spieraandoeningen, en sommige blaas-en darmstoornissen.

Het dragen van een masker in de nasleep van COVID-19 brengt nieuwe uitdagingen voor ons vermogen om te communiceren en emoties waar te nemen door middel van volledige gezichtsuitdrukking, onze meest effectieve en universeel gedeelde vorm van communicatie. Een behandeling met Botox kan een positieve oplossing bieden om de negatieve emoties te verminderen en het welzijn te bevorderen van de maskerdrager en iedereen die met die persoon in contact komt.

COVID-19 en de daaruit voortvloeiende lockdown hebben geleid tot een nieuw digitaal tijdperk waarin regelmatig vergaderingen worden gepland op online platforms zoals Zoom of Microsoft Teams. Neologismen zoals “zoommoeheid” zijn in de dagelijkse woordenschat gekomen en beschrijven het langdurige gebruik van computerschermen. Dit heeft geresulteerd in verhoogde frons- en orbicularis oculi spieractiviteit, waardoor de fronsrimpels en de kraaienpootjes verergeren.

Let op: behandelingen met nep-Botox zijn zeer gevaarlijk!